好多謝PR姐姐送呀劍康維他禮物,讓我們親身體驗一下全新產品 - 奇異果腸道健康咀嚼片。快D入嚟睇吓我哋嘅用後感分享!

 

 

 


美美又簡約的禮盒裝!盒上面寫着"Share Nature Share Life",康維他這品牌相信大家都不陌生,不過確實未有機會接觸他們的產品。

 

 

今次有機會可以收到他們其中三款的產品,特別介紹係這個全新產品 - 奇異果腸道健康咀嚼片;另外還有生薑麥蘆卡混合蜂蜜(500g)以及綠奇異果乾果片(50g)

 

 

首先當然要試試這個全新產品 - 奇異果腸道健康咀嚼片,佢每粒都含有575毫克奇異果精華 。而且唔講都唔知,居然不含人工色素及防腐劑,所以有效期可以存放一年半多。

 

 

每粒形狀呈隋圓形帶少少粉青色,先唔好講佢有乜嘢功效,我放咗粒入口食,真係好好味,唔講仲以為係糖,又好味又健康仲有咩理由唔食佢。

 

 

雖然好似糖咁好味,但係都唔可以食咁多,成人每日建議食3-6粒(膳前食用),就算懷孕或哺乳期間都可以食用;而小朋友每日最多食1-2粒就夠,而且係6歲以上先適合食!


我自己就比較鍾意含在口腔慢慢融化,小朋友就一定忍唔住要咬碎食。(其實建議咀嚼方式效果會更好,因為咀嚼時消化系統已開始工作。)


奇異果腸道健康咀嚼片的功效有助排便、減少腹脹及胃氣,而且仲會幫助消化。平時我都好少對健康產品有恆常習慣咁食,但今次我連續幾日至今都每日記得至少食一粒!

 

 

至於這個生薑麥蘆卡混合蜂蜜,可以用熱開水當蜂蜜水飲

 

 

又可以好似芊芊就咁用隻手指了上嚟食

 

 

芊芊食第一啖俾少少薑辣味嚇怕咗,但係慢慢開始薑辣走咗,蜂蜜甜就隨後跟住,令佢又愛上番去食第二啖!

 

 

這包綠奇異果乾果片,就大家都咁鍾意!因為佢哋兩個都好鍾意食乾果片

 

 

 

呢款乾果片同平時食開的好唔同,每塊乾果片帶點黏性,並非完全乾身(少少似我哋食開芒果乾的感覺)

 

 

味道酸酸有少少難咬開,不過每塊Size不大,小朋友整塊放入口也可以

 

 

最方便係包裝輕身,平時帶出街當零食也可以!

 

 

哥哥你可唔可以食好少少呢?你可以好似佢咁粗魯食...

 


或者好似芊芊咁斯斯文文慢慢享受又得。

 

 

 

Photo by CANON 5D Mark IV, Len | EF 24-70mm f2.8L II USM

 

想跟我去體驗其他活動,快D報名親子團,同埋留意專頁公佈詳情啦!

 

 

呀劍評分: 10

 

呀劍評語: 真心推介這個健康食品系列,以往接觸的都太過似服藥感覺,而這個奇異果腸道健康咀嚼片確實可以平時口痕食也可,反而怕一時唔記得食多咗!另外乾果片也是大家的至愛,很喜歡這個康維他禮盒!之後也可以留意他們其他產品。

 

奇異果腸道健康咀嚼片 簡介

由新西蘭綠奇異果提練,每粒含有575毫克奇異果精華(Zyactinase),不含人工色素或防腐劑。而奇異果精華內蘊含益生元,消化酶及提供膳食纖維,能溫和地促進腸道健康:

‧ 益生元 - 為腸道益菌提供營養,令腸道益菌能保持足夠數量,促進腸道健康

‧ 消化酶 - 幫助溶解食物中的蛋白質,加快消化及營養吸收速度,有助毒素和廢物迅速從腸道排走

‧ 膳食纖維 - 使大便變得鬆變軟,減輕大便結實、排便不暢順的情況。


(以上資料更新至文章當日)

 

 

Facebook專頁: 呀劍萬帥 kimfamilytravel

 

 

Blog網誌 : kimfamilytravel.blogspot.hk

創作者介紹
創作者 呀劍萬帥 的頭像
呀劍萬帥

呀劍萬帥的部落格

呀劍萬帥 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()